Het punt tussen 2 punten

Het gemengd C- jeugd team, dat louter en alleen uit meiden bestaat, speelde afgelopen zaterdag tegen 7 lange mannen uit Heeg. Dit team staat bovenaan. En niet onterecht. Met hun lengte zijn zij in staat om echte “kill blocks” uit te voeren, zonder te springen! Onze scouts hadden al gewaarschuwd voor de kracht van dit team. Daarom hadden we als strijdplan te vechten voor elk punt tussen 2 punten.

Dat verdient wellicht enige uitleg.  

Op het scorebord verschijnen de echte punten. Hier kun je alleen maar 100% strijd voor leveren en hopen op een mooi resultaat. Maar tegen een veel sterkere en langere tegenstander kunnen na verloop van tijd de kopjes gaan hangen, de schouders omlaag gaan en het vuur uit een team verdwijnen. Dus spelen we een mentaal spelletje: we verliezen een denkbeeldig punt als we de kopjes laten hangen maar winnen en denkbeeldig punt als we als team vol strijd en passie doorgaan.Even binnenkomen in een  huddle, even fysiek contact en een paar aanmoedigingen. Zo simpel, maar zo effectief! 

We hebben de officiële wedstrijd uiteindelijk in 3 sets verloren, zoals ingecalculeerd. Maar we hebben telkens het denkbeeldige punt tussen 2 punten gewonnen. En dat verdient een dik compliment. Dat is team spirit! Dit zorgt voor een band die steeds hechter wordt. We gaan mooie tijden tegemoet met dit meiden team!!!! 

Een trotse trainer.