Setwinst

Zaterdag 3 november 2018 begon als iedere andere wedstrijdavond van het team. De meiden druppelden een half uur voor de wedstrijd de kleedkamer in een al gauw was het erg gezellig; veel geklets en gelach. Volleybal is tenslotte een sociale aangelegenheid Maar bij de coaches en trainers stond deze datum met een markeerstift op de kalender! Want de trainers en de coaches wisten iets dat de meiden zich niet realiseerden…..
Een maand geleden had de C1 namelijk met 3-0 verloren van BEO uit Bakhuizen. En vandaag moest de C1 alweer tegen dat team. “So what”, zou je denken. Maar uitvoerige wedstrijdanalyse leerde namelijk dat er grote kansen lagen tegen deze tegenstander! De laatste weken is er specifiek getraind met deze wedstrijd voor ogen. Zo hebben de meiden veel geoefend op de eigen service en 

op het ontvangen van een opslag. Het klinkt een beetje als Louis van Gaal maar het aantal goede opslagen is norm verbeterd, van ongeveer 70% naar bijna 90%. Kijk, met zo’n betrouwbare service kun je de tegenstander onder druk zetten! Vanaf het eerste fluitsignaal ging de C1 er vol in; gemotiveerd, geconcentreerd en vastbesloten. BEO deed er alles (maar dan ook alles) aan om de meiden uit hun concentratie en hun spel te halen. En soms slaagde dat ook. Maar wat werd er mooi overgespeeld, wat werd er slim aangevallen en wat vochten de meiden voor iedere bal. Helaas ging de eerste zet verloren,  21-25. Kansloos? Nee, dat waren de meiden zeker niet. De coaches benadrukten nogmaals dat er zeker kansen waren. Het was vooral een kwestie van rustig blijven, gaan voor iedere bal en blijven geloven in de winst. En dat deden de meiden. Ze vochten als leeuwinnen. Bij de stand 20-16 had het er alle schijn van dat we deze set zouden winnen. Maar BEO kwam verrassend voor met 21-24. Het zou toch niet….??? De meiden zaten echter in een flow. Er werd gevochten voor iedere bal, iedereen was enorm alert en hielp elkaar. En het wonder van de Hege Fiif geschiedde!  Hardegarijp kwam terug tot 24-24. Op de tribune was de spanning bijna niet te verdragen. In het veld en op de bank zal het niet heel anders geweest zijn. Toen de meiden het 25e punt maakten, werd dit gevierd als een landskampioenschap. Dansen, springen en een coach die in het veld de meiden om de nek vloog. Van alle spanning waren ze even vergeten dat er 2 punten verschil moest zijn! Hindri Hummel, de scheidsrechter, moest de coach even streng toespreken om haar uit het veld te krijgen. Gelukkig scoorde Hardegarijp ook het volgende punt. Yeah!!! Geschiedenis was geschreven! De meiden van de C1 hadden de eerste set van dit seizoen gewonnen!!!!! En dat moest heel uitbundig worden gevierd, zowel in het veld als op de tribune!

Ondanks het geweldige spel in de eerste en tweede set verloren de meiden toch de wedstrijd. Maar niemand die daar over treurde. We gingen namelijk een lekker ijsje halen bij Jelly van de Fuorman! Er is tenslotte altijd wat te vieren.

Super goed gespeeld, meiden! Jullie gaan elke keer een paar stapjes vooruit. Dat mag je heel trots op zijn! Geniet van de eerste setwinst. Donderdag gaan we weer lekker trainen. En weet dat in huize Breukers weer een datum met markeerstift op de kalender omcirkeld staat…..